FORGOT YOUR DETAILS?

Over ons

Welkom bij hét sportieve centrum van Bloemendaal en omgeving waar het hele gezin in beweging komt!

Al meer dan 80 jaar brengen wij kwaliteit in beweging voor het hele gezin. Met sport- en zwemactiviteiten voor jong en oud kan iedereen op eigen niveau aan zijn of haar gezondheid werken.

De sportafdeling biedt voor volwassenen een ruime keuze aan afwisselende trainingen op het gebied van Conditie & Kracht, Body & Mind, Martial Arts en Outdoor lessen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in Personal Training en Lifestyle Coaching en helpen we je graag bij het versterken van je gezondheid.

Voor kinderen van 3 t/m 16 jaar bieden we sportlessen die aansluiten op hun belevingswereld en ondersteunen in hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling.

Ook vanaf 65+ kunt u bij ons terecht om onder goede begeleiding in beweging te blijven en uw souplesse, energie en spierkracht op een prettige manier te blijven verbeteren.

De zwemschool verzorgt naast zwemlessen voor het A, B en C diploma ook Ouder & Kind zwemmen, Aqua-Fit en vrij zwemmen.

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Kom gerust langs om onze accommodatie te bekijken, voor een proefles, vrijblijvend advies of gewoon een lekkere kop koffie!

Oprichter van onze sportacademie: Jaap Nauwelaerts de Agé

Jaap Nauwelaerts de Agé is een van de grondleggers voor de moderne budosporten in voornamelijk Nederland en Europa. Hij is mede-oprichter van de ''Judo Bond Nederland" (1939), de "European Judo Union" (EJU, 1948) en de "International Judo Federation" (IJF) in 1951. Van de "European Judo Union" was hij president (1957 - 1960) en de eerste vicepresident (1952 - 1957). Zowel binnen als buiten deze organisaties heeft hij zich ingespannen voor de ontwikkeling en promotie van judo, en in mindere mate jiujitsu, tot westerse sporten.

Zo vormde hij samen met Charles Palmer en Teizo Kawamura de eerste scheidrechterscommisie van de IJF die de internationale judo scheidsrechterstructuur en -reguleringen opstelden. Rond het jiujitsu is hij in de jaren 1940-1945 samen met Gé Koning en Bob & Maurice van Nieuwenhuizen bedenker van het NaKoNi-systeem, dat tot ongeveer 1984 vooral in Nederland als standaard diende voor de beoefening van de sport.

Jaap Nauwelaerts kwam in aanraking met judo in de sportschool van Maurice van Nieuwenhuizen in Den Haag. Daar had hij zich in 1937 aangemeld als leerling voor jiujitsu. Een van de eerste introducés van het oude judo in Nederland, Johan van den Bruggen, gaf daar lessen. Vlak na de tweede wereld oorlog richtte Jaap Nauwelaerts in Overveen sportacademie Nauwelaerts op met judo op het programma. Om judo en jiujitsu te promoten gaf Nauwelaerts samen met een rechercheur van de Haarlemse politie Jan Feith demonstraties op locatie en verzorgden ze demonstratiefilms. Ook werd Nauwelaerts de eerste judodocent van het Cios in Overveen.

Op sportief vlak zijn zijn zilveren medaille op de Nederlandse en Europese Kampioenschappen het hoogst behaalde.

In 2004 wordt hij door de EJU onderscheiden met de zeer zelden vergeven 9de dan en het ere-voorzitterschap van de EJU voor zijn verdiensten.

Op 15 november 2008, 6 dagen voor zijn 91e verjaardag, is hij door de JBN gepromoveerd tot de 10de dan. Daarmee is hij samen met Anton Geesink een van de 18 mensen ter wereld die ooit deze hoge graad in het judo mochten ontvangen.

TOP