fbpx

FORGOT YOUR DETAILS?

Project ‘Gezond Gewicht’

IN 12 WEKEN NAAR EEN GEZONDE LIFESTYLE EN BLIJVEND RESULTAAT

Wil je al een hele tijd die paar extra kilo's kwijt? Of kamp je juist al jaren met matig of ernstig overgewicht? Dan biedt dit project een unieke kans om jouw lifestyle onder professionele begeleiding blijvend te veranderen.

HET VOLGENDE TRAJECT START: 29 september 2019

Inschrijven kan tot uiterlijk 15 september.

NOG MAAR ENKELE PLEKKEN BESCHIKBAAR!

DE GEDACHTE ACHTER DIT PROGRAMMA

Personal coach en voedingsconsulent Marcia Uijtdehaage heeft samen met personal trainer Mick Willemse een 12 weken durend programma opgesteld dat een opbouwend beweegprogramma met een uitgebreid voedingsprogramma combineert.

Tijdens haar studie Geneeskunde en master Bewegingswetenschappen deed Marcia veel kennis en ervaring op rondom de preventie en het bestrijden van overgewicht. Gecombineerd met de ervaring van Mick in de trainingsleer, inspireerde dit haar om een programma op te zetten dat mensen in staat te stellen zelf de touwtjes in handen te nemen wat betreft hun gezondheid.

Het doel is dan ook niet alleen het verliezen van gewicht maar bovendien: zorgen dat jij je na 12 weken gezond en fit voelt en precies weet wat je moet doen om dat zo te houden.

INHOUD VAN HET PROGRAMMA

Dit unieke 12-weekse programma combineert voldoende beweging met gezonde voeding en bouwt stap voor stap op. Geen crash-dieet of bikkelharde training, maar de tijd nemen om lijf en geest te laten wennen aan nieuwe gezonde gewoontes. Deze geleidelijke opbouw is essentieel om je een échte kans op blijvend gewichtsverlies te bieden.

Personal coaches Marcia en Mick staan gedurende het gehele project klaar om je te begeleiden. Tijdens de bijeenkomsten, de coachingsgesprekken en de trainingen zullen ze je motiveren, informeren en bijsturen waar nodig.

  • 12 weken lang werken aan je gezondheid onder professionele begeleiding
  • 3x per week bewegen op jouw niveau
  • voedingslezing van voedingsdeskundige
  • digitaal voedingsprogramma
  • iedere week een ander voedingsthema
  • ondersteuning van jouw eigen personal coach
  • 3 meet-en evaluatiemomenten
  • online platform om ervaringen en tips te delen met andere deelnemers
  • Garantie: je staat verstelt van wat jij in 12 weken kunt bereiken!

KOSTEN: €255,- incl. BTW (kan in 3 periode van €85,- betaald worden)

 

INSCHRIJVEN OF MEER INFORMATIE AANVRAGEN:
Kan jij deze hulp goed gebruiken? Vul het onderstaande contactformulier in, dan neemt Marcia of Mick persoonlijk contact met je op. Zij vertellen je graag wat meer over de inhoud van het programma en kunnen eventuele vragen van jouw kant beantwoorden.

De eerste intake gesprekken vinden plaats vanaf 16 september en op 29 september gaat het programma van start. Inschrijven voor dit project kan nog tot 15 september, dus wees er snel bij!

 

 

Reacties van vorige deelnemers

Esther

“Ik merkte dat m’n lichaam echt gewend was aan het sporten en ik ging het zelfs missen als ik een keer niet kon! Wat een aparte gewaarwording was dat, ik altijd anti sport...”

Esther, 44 jaar – 14,5 kg afgevallen

Lees hier Esther's verhaal

Mijn naam is Esther Trox, 44 jaar, moeder van twee jongens van 18 en 14. Zoals vele moeders zijn er na de zwangerschappen wat kilootjes teveel aan mij blijven plakken. Maar echt de spuigaten met mijn gewicht liep het uit nadat ik eind 2013 ernstig ziek werd. Na alle behandelingen o.a. ook chemokuren was mijn gewicht wel het laatste waar ik mee bezig was. Toen is het hard gegaan en dan komt er op een gegeven moment een gewicht op de weegschaal te staan, waar je nooit had gedacht te gaan komen. Bij mij was dat bijna 100 kilo bij een lengte van 1.79 m. 

Ondertussen was ik weer goed herstelt maar merkte ik wel dat mijn conditie niet best was en ging mijn gewicht ook echt in de weg zitten. In mijn werk kreeg ik er ook last van. Als kraamverzorgster (geen makkelijke baan waar altijd wel wat te vieren is, dus elke dag veel lekkers) merkte ik vooral dat het traplopen zwaar werd en ik steeds langer op adem moest komen. Begin 2017 werd het tijd er wat aan te gaan doen. Ik was er letterlijk klaar mee en er klaar voor.

Op Facebook kwam ik een stukje tegen over het gezond gewicht programma bij Nauwelaerts. Ik had een aantal gesprekjes en ik was om. Het voordeel was dat er een grote groep starten met allemaal mensen met overgewicht. Ik was dus niet de enige, we stonden er allemaal hetzelfde voor.

Het programma bestond uit twee keer per week fitwalk en één keer per week krachttraining. De begeleiders van dit programma waren geweldig. Altijd zó positief en motiverend. Behalve het beweegprogramma kregen we ook voedingsadviezen. Het was goed om eens heel bewust naar je voeding te gaan kijken, want daar ging echt wel veel mis...

Voor mijzelf was het duidelijk dat ik niet zomaar even deze 12 weken een dieet wilde gaan doen maar echt een verandering in mijn levensstijl wil maken die ik (hopelijk) altijd kan volhouden. Dat betekend dat ik niet alle voedingsadviezen blind heb opgevolgd omdat ik wist dat ik bepaalde dingen toch niet zou gaan volhouden. Dit werd door de begeleiding alleen maar aangemoedigd, zelf beslissingen nemen in wat je wil en kan.

Ik had ook eigenlijk geen verwachtingen en misschien was dat ook wel het beste. Als je een bepaald gewicht kwijt wilt, valt dat misschien alleen maar tegen. De eerste meting was erg confronterend, want natuurlijk weet je het wel dat het niet goed zit maar de cijfers zwart op wit zien is toch wel anders. Elke vier weken kreeg ik een meting en een gesprek met mijn persoonlijke coach. (Lieve Mick, ik ben je eeuwig dankbaar ;))

Begin februari begon ik mijn avontuur bij Nauwelaerts met een gewicht van 99,4 kilo. Bij de afsluiting van het programma na 12 weken was ik 10,4 kilo en 16 centimeter kwijt. Ik merkte dat mij lichaam echt gewend was aan het sporten en ik ging het zelfs missen als ik een keer niet kon. Wat een aparte gewaarwording was dat, ik altijd anti sport...

Ik ben daarom verder gegaan met het zomerprogramma en doe nu boksen en krachttraining. Al met al ben ik nu na zo een 4,5 maand 14,5 kilo kwijt. En vooral voel ik mij zoveel beter! Nu ik toch zo lekker bezig ben heb ik mij voor het eerst een doel gesteld. Ik wil uiteindelijk toch gaan proberen om een gezond BMI te krijgen. Dus op naar de laatste 5 kilo!!

Bernard

“Al een tijdje besefte ik dat ik echt te zwaar was. Ik kreeg er last van in mijn dagelijks leven, echter had ik geen puf om er wat aan te gaan doen.. Toen Esther startte met het gezond gewicht programma was dat voor mij ook de aanleiding om nu echt wat te gaan doen.”

Bernard, 45 jaar – 19,5 kg afgevallen

Lees hier Bernards verhaal

Ik ben Bernard 45 jaar en getrouwd met Esther. Al een tijdje besefte ik dat ik echt te zwaar was. Ik kreeg er last van in mijn dagelijks leven, echter had ik geen puf om er wat aan te gaan doen. Toen Esther startte met het gezond gewicht programma was dat voor mij ook de aanleiding om nu echt wat te gaan doen.

In februari startte ik de intake met Mick, een leuk en motiverend gesprekje met aansluitend de metingen. Met een gewicht van 139,9 kg en een taille omvang van 139 cm ben ik de uitdaging aangegaan in de strijd tegen de kilo's. Mijn persoonlijke doelstelling -in 12 weken 15 kg afvallen- werd door Mick met argusogen bekeken. Ik hoopte dat het door twee keer fitness en een kickboks-les per week haalbaar zou zijn. Helaas moest ik vanwege fysieke problemen (knie klachten) het kickboksen achter me laten. Onze Mick heeft toen het schema aangepast waardoor de fitness iets intensiever werd. Ondertussen liftte ik mee op de voedingsadviezen die Esther kreeg. Zonder dat gedeelte was ik zeker niet zover gekomen.

Na +/- 12 weken werd het tijd voor de eind meting: een tevreden klant -van 126,9 kg en met een taille van 123 cm- en een trotse trainer waren wel het gevolg. Na deze meting werd de motivatie versterkt doordat ook de staf met complimenten begon te strooien. Ook ik besloot het trainingsprogramma te verlengen en staat er nu in juni de eerste vervolgmeting gepland voor deze periode. Even stiekem een tussendoor meetinkje thuis op de weegschaal zegt mij nu 19,5 kilo te zijn kwijtgeraakt.

Een heel keurig gewicht zal ik nooit gaan behalen maar mijn doel is naar de 110 kilo te gaan. Dan ga ik van de categorie zwaar obesitas naar de categorie overgewicht (-8,2 punten op de BMI-schaal!) en vanuit daar zien we wel verder!

Danielle

“Na te hebben geaarzeld heb ik diezelfde dag nog besloten om te bellen en me op te geven voor dit project. En wat ben ik nu blij dat ik dit gedaan heb zeg!”

Danielle, 43 jaar – 13 kg afgevallen

Lees hier Danielle's verhaal

Mijn Naam is Danielle van Duijn en ik ben 43 jaar. Al jaren leef ik met flink overgewicht. Altijd probeerde ik maar te lijnen, maar als er dan wat af was en iemand tegen mij zei ‘Goh, wat zie je er goed uit’ dacht ik ‘Oké, ik ben er, het is genoeg geweest met dat lijnen’ terwijl er dan amper 5 kilo af was..

Ook had ik er enorm veel moeite mee om de koekjes en snoepjes te laten staan, om over frisdrank nog maar te zwijgen... Begin dit jaar sloeg het noodlot in de familie toe en op dat moment ging er al een knop om! Er moest ook bij mij iets gaan gebeuren, maar ja wat te doen als je suikerverslaafd bent?? Want dat durfde ik in iedergeval al wel toe te geven aan mezelf.

Mijn broer en zijn gezin zijn al een aantal jaar lid van de sportschool en deelden via Facebook het bericht dat de sportschool een nieuw project ging starten om mensen te helpen afvallen en fitter te worden. Ik heb het gelezen en bekeken en "per ongeluk" het berichtje geliked. Dat resulteerde erin dat mijn broer en schoonzus vonden dat er maar eens wat met mij moest gaan gebeuren, want ik was gewoon echt veel en veel te zwaar. Na te hebben geaarzeld heb ik diezelfde dag nog besloten om te bellen en me op te geven voor dit project! En wat ben ik nu blij dat ik dit gedaan heb zeg!!

Het vergde wel de nodige dicipline maar het resultaat mocht er wezen! Na 12 weken keihard te trainen met ook veel lol, het omgooien van mijn eetpatroon -waarbij je goed gecoached werd door de personal coaches van Nauwelaerts- en de hulp van mijn broer en schoonzus, was ik mooi even 13 kg kwijt, was mijn vetpercentage flink gedaald en mijn spiermassa verhoogd!

Ik ben zo blij hiermee dat ik besloot om door te gaan. Nu ben ik inmiddels al op de helft van wat ik uiteindelijk zou willen kwijtraken! Ik kan alleen maar vol lof spreken over dit project en natuurlijk de trainers die je goed helpen en waarnodig steunen om het vol te houden. Dankzij dit project is mijn leven een enorm stuk veranderd en voel ik me veel fitter en lekkerder in mijn vel zitten!

Ik hoop dan ook dat mijn verhaal jullie zullen stimuleren om ook aan dit project deel te gaan nemen!

TOP