FORGOT YOUR DETAILS?

Kickboksen voor Kinderen

Kickboksen is een dynamische vechtsport, die niets met agressie maar alles met beheersing en respect te maken heeft. Een hele leerzame en fysieke manier voor kinderen om hun energie kwijt te kunnen. Techniek, souplesse, kracht, lichaamshouding, doorzettingsvermogen, samenwerking en zelfvertrouwen: met kickboksen train je het allemaal!

Hoe ziet een kickboksles eruit?

De nadruk ligt bij deze sport op het uitvoeren van trap- en stoottechnieken en het vergroten van de weerbaarheid. Door samen met je trainingsmaatjes combinaties te oefenen en te leren verdedigen maak je elkaar steeds beter.Tijdens de trainingen leren de kinderen zowel de basistechnieken van het kickboksen, als het sparren en een stukje zelfverdediging.

Wat vinden wij belangrijk?

De vier kernwaarden die wij in een kickboksles aan de kinderen meegeven zijn:

Samenwerken

Een deel van kickboksen doe je altijd met zijn tweeën of meer. Onbewust verplicht dit de kinderen om bereid te zijn samen te werken en in bepaalde oefenvormen juist mee- of tegen te werken.

Respect

De rode draad door de les. Samen maak je elkaar sterker.

Discipline

Bij het oefenen van de technieken leren kinderen ook omgaan met winst en verlies. Zo kun je af en toe een wedstrijdje verliezen of een bepaalde techniek erg lastig vinden. Als de kinderen dan toch doorzetten en blijven volhouden is dat voor ons een teken dat het echte bikkels zijn en het ze niet ontbreekt aan discipline!

Veiligheid

De leraar ziet erop toe dat ieder kind op een prettige en verantwoorde manier kan trainen.

Probeer 4x Judo, Karate of Kickboksen en ontdek of dit jouw nieuwe sport wordt!

Vraag hier jouw proefmaand aan!

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
17.00
Kickboksen Kids
8-12 jr.
17.30
18.30
18.00

Woensdag

  • Kickboksen Kids
    17.30 - 18.30
No events available!

TOP